Bahçe bakımı son zamanlarda eğlenceli ve keyifli bir hobiye haline gelmiştir. Devasa beton yapılar ardında bir kaçış kapısı olarak görülen bahçeler iyi seçilmiş ve yerleştirilmiş bitki ve çiçekler ile adeta bir vahaya dönüşür. Fakat bu vahanın sürekliliği için bahçe bakımları şarttır. Büyük emekler ile hazırladığınız bahçelerinize nasıl bakım yapılır sizler için derledik.
Bahçe bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, bitkilerin ve çiçeklerin de birer canlı olduğudur. Yeni doğan bir bebeğe nasıl ilgi gösterilirse bahçeye ekilen ağaç ve çiçeklerin de o denli ilgiye ihtiyaçları vardır. Bahçe bakımı yaparken dikkat edilmesi gerekenleri bilir iseniz az zahmetle büyük verimler elde edebilirsiniz.
Çim Bakımı Nasıl Yapılmalı?
Çim bakımı yaparken öncelikle sistematik ve düzenli bir çalışma yürütmeniz gerekir. Uçsuz bucaksız ve göz alıcı güzellikte çimler elde etmek istiyorsanız şu kıstaslara özen göstermeniz gerekir:
- Akşam dokuz ve sabah altı saatleri arası sulama yapmak
- 26 derece üstündeki hava sıcaklıklarında ayda 2 defa çimleri biçmek
- Serin havalarda ayda bir defa çimleri biçmek
- Çim biçme işlemini 1/3 oranında yapmak
- Yılda en az 1 kere çimleri havalandırmak
Yukarıda maddeler halinde yazdığımız önerilere dikkat ederseniz bahçeniz, dünyanın en güzel çimlerine ev sahipliği yapabilir. Ağaç, çiçek ve daha birçok bahçe araç gereci için doğapeyzaj.com sitesini ziyaret edin.
Sonbaharda Çim Bakımı Nasıl Olmalı?
Sonbaharda çim bakımı bahçe düzenlemesi ve bakımı ile ilgilenen insanların sıklıkla merak ettiği bir konudur. Sonbaharda çim bakımı yaz aylarında olduğu gibi devam etmelidir. Fakat yağış olduğu günler ekstra sulama yapılmamalıdır.
Bahçe bakımında ilk olarak zararlı otlar ve haşereler için ilaçlama yapabilirsiniz. Bu amaç için bir kez amonyum nitrat gübresi kullanabilirsiniz. Sararan ve dökülen çim yapraklarını temizleyebilirsiniz. Çimlerinizin uzama miktarına göre biçme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Ağaç Bakımı Nasıl Yapılır?
Bahçe düzenlemesinde en önemli yere sahip olan heybetli ve görkemli ağaçların bakımı için ilgilileri tarafından sıkça sorulan sorulardan biri de “Ağaç bakımı nasıl yapılır?” olmuştur. Ağaçlarınızın bakımını mevsimlere ve aylara uygun olarak yapmanız gerekir. Buna ek olarak, ağaçların sağlıklı olması için bahçe bakımını düzenli olarak yapmalısınız. Böylelikle hedeflediğiniz verimi alabilirsiniz.
Sulama, gübreleme ve budama işlemleri, birbirinden güzel ağaçlar için hayati önem taşır. Bu ağaçlara; Melek Borusu ismi ile Brugmansia ve bilinen ismi Gül Hatmi ile Hibiskus örnek verilebilir.
Aylara Göre Ağaç Bakımı Nasıl Olmalı?
Aylara göre ağaç bakımı denilince akla gelen ilk mevsim, ilkbahar mevsimidir. Havaların ısınması ve yağışların artması nedeni ile toprak bakıma hazır hale gelir. Mart ayında toprağın kuruması nedeni ile havalandırma ve çapalama işlemleri yapılabilir. Nisan ayında gübreleme ve ekim işlemlerine başlanabilir. Mayıs ayında toprağın hava alması için çapalama işlemi yapılmalıdır. Süs bitkileri ve ağaçların bakımları yapılmalıdır. Bahçe bakımı için düzenli olarak ağaçların sulanması gerekir.
Haziran ayında ağaçların budama işlemleri yapılmalıdır. Aynı zamanda göz aşısı ihmal edilmemelidir. Bu aylarda akşam saatlerinde ağaçlarınızı sulamak daha yararlı olur. Nitekim yazın ağaçların bakımı daha sık olmalıdır. Toprak kuruluğuna göre bahçe bakımına siz karar vermelisiniz. Bitkilerinizin topraklarını sık sık havalandırmalısınız. Bu sayede köklerin güneş ve oksijen almasını sağlamış olursunuz. Ağaçların dallarını budamak onların daha gür ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.
Son olarak mevsimlere ve aylara göre doğru sulama, çapalama ve budama işlemlerini yapmanız bahçe bakımı için oldukça önemlidir. Doğru bitkiler ve doğru lokasyon ile bahçeniz bir cennet bahçesine dönüştürmek sizin elinizde. Çeşit çeşit bitki, ağaç ve çiçek ihtiyacınızı bildirin, üretim sürecine alalım, uygun fiyatlarla doğapeyzaj.com ile sahip olun. Detaylar için bizim ile iletişime geçmekten çekinmeyin.